Deconstructed Tuna Avocado Salad with a mustard/red-wine vinaigrette. Keto Lunch Idea.
Low-carb and gluten-free, this tuna avocado salad is all about creamy dressing and nutrients. Fresh herbs and red onion add a delightful burst of freshness that complements the dish.
Also radicchio adds a nice bitterness to this salad, remember: bitter vegetables are the best for your liver!
This is an excellent recipe to have on hand when you’re going to a gathering and want a dish everyone can eat.
A classic French vinaigrette with red wine vinegar, Dijon mustard, shallot, lemon juice, and olive oil goes really great with this salad.
Ingredients:
2 tablespoons red wine vinegar
2 teaspoons freshly squeezed lemon juice
2 teaspoons Dijon mustard
2 teaspoons minced shallot
1/3 cup olive oil
Kosher salt/ freshly ground black pepper to taste
Shake all the ingredients vigorously in a bowl; taste and adjust the seasoning with salt and pepper. Can be stored in a screw-top jar for up to a week in the fridge.
Ingredients for the salad: any type of lettuce (I love mix greens), red onion, tuna, avocado, marinated artichokes, eggs and radish. I also add some bean sprouts.
Кето Салат с Тунцом и маринованными артишоками.
Очень вкусный и лёгкий салат – прекрасный сытный обед или ужин. В принципе, все ингредиенты можно отмерять на ваш вкус.
Тунец очень хорошо сочетается с авокадо и луком, а заправка придаёт салату пикантность. Варенные яйца – дополнительный источник протеина.
Заправка для салата стандартная: дижонская горчица, винный уксус, оливковое масло + ваши любимые приправы (мы любим: орегано, луковый порошок и чесночная пудра); соль и перец по вкусу.
Пропорции писать не буду, всё по вкусу:
Салат
Лук красный
Артишоки маринованные – 1 банка
Тунец – 1 банка
Вареные яйца – у меня 2 шт
Авакадо – 1
Редис – 3 шт
Радиккио – 1/2 кочана
Приятного аппетита!