Deconstructed Tuna Salad With Artichokes. Keto Lunch Idea. Кето салат с тунцом.

Deconstructed Tuna Avocado Salad with a mustard/red-wine vinaigrette. Keto Lunch Idea.

Low-carb and gluten-free, this tuna avocado salad is all about creamy dressing and nutrients. Fresh herbs and red onion add a delightful burst of freshness that complements the dish. 

Also radicchio adds a nice bitterness to this salad, remember: bitter vegetables are the best for your liver!

This is an excellent recipe to have on hand when you’re going to a gathering and want a dish everyone can eat.

A classic French vinaigrette with red wine vinegar, Dijon mustard, shallot, lemon juice, and olive oil goes really great with this salad.

Ingredients:

2 tablespoons red wine vinegar

2 teaspoons freshly squeezed lemon juice

2 teaspoons Dijon mustard

2 teaspoons minced shallot

1/3 cup olive oil

Kosher salt/ freshly ground black pepper to taste

Shake all the ingredients vigorously in a bowl; taste and adjust the seasoning with salt and pepper. Can be stored in a screw-top jar for up to a week in the fridge.

Ingredients for the salad: any type of lettuce (I love mix greens), red onion, tuna, avocado, marinated artichokes, eggs and radish. I also add some bean sprouts.   

Кето Салат с Тунцом и маринованными артишоками.

Очень вкусный и лёгкий салат – прекрасный сытный обед или ужин. В принципе, все ингредиенты можно отмерять на ваш вкус.

Тунец очень хорошо сочетается с авокадо и луком, а заправка придаёт салату пикантность. Варенные яйца – дополнительный источник протеина.

Заправка для салата стандартная: дижонская горчица, винный уксус, оливковое масло + ваши любимые приправы (мы любим: орегано, луковый порошок и чесночная пудра); соль и перец по вкусу. 

Пропорции писать не буду, всё по вкусу:

Салат

Лук красный 

Артишоки маринованные – 1 банка

Тунец – 1 банка

Вареные яйца – у меня 2 шт

Авакадо – 1

Редис – 3 шт

Радиккио – 1/2 кочана

Приятного аппетита!

Leave a comment